Fyllda köttfärsbiffar med portvinschampinionsås

Torsdagens mat blev bra så det blev resterna ikväll. Köpte dock till en grymt fin entrecote bit från kötthallen i Sumpan. Kan verkligen rekommendera den butiken om ni vill ha det lilla extra...

Nötfärs 400 g
Ägg 1 st
Ströbröd
Persilja
Timjan
Cayenne peppar
Salt & Peppar
Mozarella ost 1 st
Pesto
Potatis
Rotfrukter
Rödlök
Olja, salt & peppar
Charlottenlök 1-2 st
Vitlök 2 st
Smör
Rött Portvin 2 dl
Champinjoner 10 st
Grädd 3 dl
Creme fraich 1 dl
Soja

Rör ihop köttfärs, ägg, ströbröd och mycket kryddor. Platta till biffarna lite och lägg mozarells och pesto i mitten, vik sedan ihop och forma som en stor biff.
Skär potatis och rotfrukter, lägg i en form och häll över lite god olja och rör om. In i ugnen.
Såsen: Hacka löken och pressa vitlök, fräs löken i smör och tilsätt sedan hackade champinjoner. Häll i ca 2 dl portvin och koka ihop med lite soja. Häll i grädde och creme fraich. Puttra på svag värme sett tag...

Kommentarer