Pasta Bolognese

Avslutar denna bakissöndag med en pasta Bolognese efter en otroligt trevlig helg med massa vänner och spelning med Thomas Di Leva. Nu är jag riktigt mätt så det blir soffan resten av kvällen...

Pasta valfri
Köttfärs 500g
Lök 2 st
Smör
Vitlök
Chili
Morötter 3 st
Vitkål
Champinjoner
Krossade tomater 400g
Tomatpuré 3-4 msk
Röd chilipasta (efter smak)
Bladpersilja 1 knippe
Grädde 3 dl
Salt & Peppar
Cayennepeppar
Vitpeppar
Paprikapulver
Parmesanost

Hacka gul lön, vitlök och chili. Riv morötter, vitkål och dela schampinjonerna i míndre bitar. Stek föttfärsen i smör i en stekpanna samtidigt som du fräser lök, vitlök och chili i en kastrull. Häll i grönsakerna och bladpersiljan i löken och fräs ett tag. Blanda i tomaterna och tomatpurén i kastrullen och krydda ordentligt. Tillsätt grädde och lite parmesanost och låt allting puttra medans du fixar pastan. Servera med lite persilja och parmensanost.

Kommentarer