Pulled Pork a la Thomas

Pull Pork a la Thomas

Fläskkarre 1 kg
Salt & Peppar
Chilipulver
Karedemumma
Lök 2 st
Vitlök 4 st
Morötter 3 st
Palsternacka 1 st
Rotselleri 1/2 st
Chili 3 st
Barbecuesås 3,5 dl
Vatten 4 dl
Oxfond med rödvin 3 msk
Rökig whiskey 1/2 dl

Putsa Fläskkarre lätt, hacka lite med en gaffel så kryddorna kommer in i köttet. Blanda ihop svartpeppar, salt, kardemumma och chilipulver och gnugga in köttet ordentligt. Lägg köttet i en stor gryta. Skiva större bitar av löken, rotfrukterna och chilin och lägg runt köttet. Blanda ihop Barbecuesåsen, vatten, oxfonden och whiskeyn och salta och krydda lite, häll sedan såsen över köttet. Ställ sedan in grytan i ugnen på ca 120 grader i ca 5-6 timmar. Öppna locket på grytan så få gånger som möjligt men 2 -3 gånger och vänd köttet och häll över sås.

När det är färdigt så tar du en gaffel och drar loss det möra köttet och doppar i såsen innan du tar upp köttet för servering. Så otroligt mört och gott!!

Serverade köttet som tillbehör till Tacos!


Kommentarer