Bästa köttfärssåsen
Hacka 2 lökar och dela champinjoner i kvartar, bryn dem i en panna ett litet tag. Häll över kalvfond, och en kalvbuljong med ca 1/2 liter vatten och 2 st hackade vitlökar. Låt det stå och puttra ett tag.
Dela ca 8 tomater och lägg i kastrullen eller grytan med lite olja. Låt tomaterna bli mjuka och krydda lite med salt och balsamico. När tomaterna är mjuka och mosade så lägger du också i 10 st halverade cocktailtomater, tomatpure, löken och champinjonerna och ca 3 stycken rivna morätter. Stek köttfärsen lätt och häll i även den.
Krydda med färsk basilika, ca 1 1/2 dl rött vin, Ajvar, Sambal Olek (provade att göra en egen sambal, den blev god med jäkligt stark), salt, peppar och jag tog även lite paprika pulver smoked för att få den lite rökiga smaken.
Nu är det bara att vänta jag lät grytan stå och puttra på svag värme ca 4-5 timmar och sen väntade jag ytterligare ca 3 timmar innan vi åt. Förhoppningsvis är den ännu godare i morgon!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar