Fläskfile med balsamico potatis och rödbetssås
Fläskfile helstekt i ugn
Klyfta potatis och krydda med salt, peppar och färsk timjan och häll över massor av balsamico kör sedan i ugnen på 200 grader tills potatisen är klar och balsamicon har blivit härligt seg på potatisen.
Rödbetssåsen
Skala och grov riv de färska rödbetorna, finhacka också rödlök. Fräs sedan rödbetorna, löken, farinsocker, lite chili och ingefära tills det blir mjukt.
Släng sedan i hönsbuljong, honung och balsamico och koka såsen i ca 15 minuter.
Sila sedan av såsen så alla rödbetor och lök etc försvinner koka sedan ner såsen till hälften tills den är riktigt djup i både färg och smak. Blanka av med lite smör och smaka av med salt och peppar.
Den här såsen överraskar ser ut som en kraftig rödvinssås och är minst lika god passar nog sjukt bra till både fisk och lamm etc.
Som lite extra tillbehör så tog jag de rivna rödbetora från såsen och blandade med lite chevré ost.
Hela rätten är värd att testas men framförallt såsen och om man gillar balsamico så är den grym.
Kommentarer
Skicka en kommentar