Boeuf Bourguignon


Högrev i bitar
Sidfläsk
Morötter
Lök
Krossade vitlökar
Lite chili
Timjanskvistar
Köttbuljong
Rödvin

Stek Sidfäsk i små bitar och lyft sedan bort fläsket. Stek högreven snabbt i hög värme till de har fått lite färg, lyft sedan ut och stek morötter och lök i stora bitar. Lägg allt i grytan och fyll på med resten ovan. Sjud sedan i ca 3 timmar efter drygt 2 timmar ha i nya morötter skivade. Sila grytan och ta bort de stora bitarna av morötter och lök.

Smålökar gula och röda
Balsamicovinäger
Chili
Vitlök krossad
Röttvin
Lite vatten med buljong
Timjankvistar

Stek först lökarna i lite smör fyll sedan på med de andra ingredienserna och koka till lökarna är mjuka.

Champinjoner
Kör först i torr panna och tillsätt sedan smör

Blanda sedan lökarna och svamparna i grytan och sjud ett litet tag. Nu är det bara att fylla på ett glas vin och en tallrik Boeuf Bourguignon och njuta.

Kommentarer